Sluitingsuren van horeca
Wat is het?
Wilt u als horecabedrijf een keer langer open zijn dan is toegestaan? In bepaalde gevallen, zoals bij bijzondere evenementen, is dat mogelijk. U moet hiervoor een sluitingtijdenontheffing aanvragen bij de gemeente.
Direct regelen
De kosten bedragen voor een eenmalige ontheffing € 29,66. Voor het verkrijgen van een stempelkaart waarmee maximaal zes maal per kalenderjaar ontheffing kan worden aangevraagd van het sluitingsuur bedragen de kosten € 91,02.
Hoe werkt het?
Neem vooraf contact op met de gemeente over de geldende voorwaarden en termijnen. Daarna vraagt u de ontheffing aan bij de gemeente. U krijgt op tijd te horen of de ontheffing wordt toegekend.
Wordt uw aanvraag afgewezen, dan kunt u bezwaar maken. U moet dit doen binnen 6 weken na verzending van de afwijzing. Wijst de burgemeester uw bezwaar af, dan kunt u beroep instellen bij de rechtbank.
Houders van een drank- en horecavergunning of beheerders van horecabedrijven kunnen een ontheffing aanvragen.
U moet de ontheffing minstens vier weken voor de bedoelde datum aanvragen. Uw aanvraag wordt getoetst aan de voorwaarden van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
Wat moet ik doen?
Geef bij uw aanvraag om ontheffing de volgende informaties:
- uw naam en adres
- naam en adres van de leidinggevende (degene die onmiddellijk leiding geeft aan uw horecabedrijf)
- adres van het horecabedrijf
- datum, tijd en tijdsduur van de gewenste ontheffing
- de reden waarom u ontheffing wil