Heeft u vragen of problemen die te maken hebben met werk, financiën, zelfredzaamheid en/of jeugdzorg? Of heeft u zorgen over iemand uit uw omgeving? Dan kunt u contact opnemen met het Eilandteam.

De medewerkers van het Eilandteam hebben veel kennis en ervaring op het gebied van jeugd, zorg en welzijn. Het team heeft korte lijnen met hulpverleningsorganisaties en een breed netwerk, waardoor de medewerker u kan ondersteunen in het vinden van de juiste hulp. Op deze pagina vindt u meer informatie over het eilandteam. 

De medewerkers van het Eilandteam hebben veel kennis en ervaring op het gebied van jeugd, zorg en welzijn. Het team heeft korte lijnen met hulpverleningsorganisaties en een breed netwerk, waardoor ze u kunnen ondersteunen in het vinden van de juiste hulp.

Het uitgangspunt is het versterken van eigen kracht en behoudt van grip op uw leven. De medewerkers denken met u mee over een passende oplossing voor uw probleem. Zij zijn er om de ondersteuning en zorg voor u als inwoner van Terschelling overzichtelijk te maken.

Denk u erover om naar het eiland te verhuizen en heeft u een hulpvraag? Dan kunt u vooraf contact opnemen met het Eilandteam om u te laten informeren over de faciliteiten en mogelijkheden op het eiland.

Contactgegevens 

Het Eilandteam is bereikbaar via:

Op werkdagen is het Eilandteam elke ochtend van 09.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar. We kunnen u het snelst helpen als u direct aangeeft iemand van het Eilandteam te willen spreken. Belt u na 12.00 uur? Dan wordt u de volgende werkdag teruggebeld. 

Is de medewerker in gesprek? Dan belt een collega van het Eilandteam u zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, terug. 

Wilt u het Eilandteam persoonlijk spreken? Ze staan graag voor u klaar van maandag tot en met donderdag op het gemeentehuis. U kunt zich melden bij de publieksbalie. 

Bij spoed

Neem contact op met de crisisdiensten als u met spoed hulp nodig hebt. De crisisdiensten, zoals de politie, huisartsenpraktijken en Spoed4jeugd blijven het eerste aanspreekpunt voor ernstige situaties.

  • Voor jeugd: Spoed4Jeugd, tel. 0800 - 77 63 345
  • Voor volwassenen: huisartsenpraktijk West Terschelling, tel. 0562 - 44 33 33 of huisartsenpraktijk Midsland 0562 - 448 222. De arts kan bij crisis zo nodig de GGZ inschakelen.
  • Politie: 0900 - 88 44
  • Spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situatie: 112

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u hulp nodig bij het helder krijgen van uw zorgbehoefte? Dan kunt u een onafhankelijke cliëntondersteuner inschakelen. Dat kan bij Zorgbelang.
 

Zorgbelang

U kunt een cliëntondersteuner bereiken via ocosd@zorgbelang-fryslan.nl of via het  telefoonnummer 085 4832432. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Zorgbelang Fryslân.

Vertrouwenspersoon jeugdzorg

Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg of Veilig Thuis en daar vragen over heeft, kan bij hen terecht voor informatie, advies of ondersteuning.

Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van een instelling voor jeugdzorg of de gemeente. 
 
Zo bereik je Jeugdstem 
• Bel gratis naar 088 – 555 1000
• Chat met een vertrouwenspersoon via www.jeugdstem.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.
 

Lucia Steen van Verslavingszorg Noord Nederland aan het woord 

Informatie, advies of hulp nodig bij (lichte) verslaving? Hulpverlener Lucia Steen staat voor alle eilanders klaar. Ze is geen medewerker van gemeente Terschelling, maar werkt nauw samen met onder andere het Eilandteam, als ketenpartner. 

Met meer dan 25 jaar ervaring biedt ze hulp aan mensen die worstelen met verslaving, maar ook aan inwoners die een vraag hebben of zich zorgen maken over een ander.

Benieuwd naar Lucia’s aanpak en haar tips om gewoontes te doorbreken? Lees haar interview hier.

Contact opnemen met Lucia?

  • l.steen@vnn.nl

  • 06 13 48 61 27