Terschelling heeft bijzondere trouwlocaties. Hieronder ziet u een overzicht van de vaste trouwlocaties. Heeft u een keuze kunnen maken voor één van deze locaties? Neem dan eerst contact op met de gemeente om de datum en trouwambtenaar vast te leggen.

Gemeentehuis in West-Terschelling

Op West-Terschelling staat het gemeentehuis waarvan het oude gedeelte in 1954 is gebouwd. In het gemeentehuis is de raadzaal, die ook dienst doet als trouwzaal. De zaal biedt zitplaats aan maximaal 75 personen.

Het Doopsgezinde kerkje

Het Doopsgezinde kerkje in de Molenstraat is een pittoresk kerkje. Het is een mooie intieme locatie voor een trouwerij en biedt plaats aan maximaal 125 personen.

Deze kerk stamt uit 1850 en is gebouwd op de fundamenten van de vorige kerk. Deze kerk is tezamen met veel andere gebouwen op West door de grote brand in 1666 verwoest.

De Doopsgezinde gemeente heeft toen allerlei acties ondernomen om aan de benodigde gelden te komen voor de volledige restauratie van de kerk. De kerk wordt ook wel het Schuilkerkje genoemd, omdat aan de buitenkant niet te zien is dat het een kerk is. Vroeger werden de Doopsgezinden vervolgd en mochten geen kerkdiensten houden, vandaar de naam.

De mooie gebrandschilderde ramen bezit de kerk sinds 1910. Zij werden geschonken door A.C.A. Eschauzier. Hij was een kleinzoon van P. Eschauzier. Deze laatste was van 1810 tot 1837 burgemeester en strandvonder van Terschelling.

De Westerkerk

Het kerkgebouw met de witte voorgevel is van de protestantse gemeente te West-Terschelling. Het is gebouwd in de jaren 1653-1654 en is een zaalkerk volgens het Noord-Hollandse model. Dat betekent dat de preekstoel in het midden van de lange zijde is geplaatst. Deze kerk is samen met de Brandaris en het oude Raadhuis (deels) gespaard gebleven tijdens de brand, die door de Engelsen in 1666 is gesticht.

In de kerk zijn twee bijzondere scheepsmodellen aanwezig. Het ene model is de Loodsschoener no.2 die op 25 november 1925 met man en muis is vergaan. Het andere model is het schip Everdina staande op een 17de eeuwse geldkist. In overleg is er een orgel en/of piano aanwezig. De Westerkerk is voor maximaal 400 personen geschikt als trouwlocatie.

In 't huwelijksbootje

Het is mogelijk om letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje te stappen en wel op zeesleepboot de Holland…….. Natuurlijk is het wel mogelijk om tijdens het ja-woord op de Waddenzee te varen met uw gasten zolang u maar binnen de gemeentegrenzen van Terschelling  blijft.

Wilt u meer weten over deze locatie, dan kunt u terecht bij het kantoor van de Holland: 0517-433 848, zie ook http://www.zeesleepbootholland.nl/

Bijzondere locaties

Trouwen op Terschelling kan op vijf aangewezen trouwlocaties. Als u op een andere locatie wilt gaan trouwen, maakt u eerst met de exploitant van de locatie afspraken over de datum, tijd en eventuele kosten. Het is van belang dat u daarna zo spoedig mogelijk contact opneemt met de gemeente Terschelling via telefoonnummer 0562-446244 om de huwelijksdatum vast te leggen. Toestemming om op uw gekozen locatie te trouwen kunt u uiterlijk 3 maanden voor uw huwelijk aanvragen bij de gemeente.